MENU
0

Onze horecaklanten kunnen personeel inschrijven voor een van onze workshops (basistraining, molentraining en latte-art training) via workshop@bocca.nl. Graag onder vermelding van de namen van de deelnemers, de type workshop en een gewenste dagdeel. De trainingen worden elke woensdag en vrijdag gegeven.

Geen horecaklant? Informeer even via klantenservice@bocca.nl naar de mogelijkheden!

Voor vragen als deze kan altijd een mail gestuurd worden naar klantenservice@bocca.nl. Hiernaast organiseren wij geregeld 'workshops' bij onze winkel. Houd onze social media kanalen in de gaten voor opkomende evenementen.

Ja, graag! We zijn altijd benieuwd naar andermans ervaringen met ons en onze koffie – goed of slecht. Dit kan door ons een mail te sturen naar klantenservice@bocca.nl of via onze Facebook pagina.

Wij leveren o.a. de volgende merken op bestelling: La Marzocco, Synesso, Kees van der Westen, Vibiemme, Pavoni en Jura. Als u ons een mailtje stuurt met daarin uw wensen of een specifiek model, dan nemen wij contact met u op. U kunt een mailtje sturen naar klantenservice@bocca.nl.

Bij onze winkel, werk- en workshopruimte & bar in Amsterdam serveren wij een groot deel van onze koffies en kunt u tevens een selectie kopen. De Branderij in Dronten is een productielocatie. U kunt hier eventueel een zakje koffie kopen (contante betaling vereist), maar er wordt geen koffie geserveerd.
 

Fair Trade heeft ervoor gezorgd dat consumenten zich bewust werden van de missstanden in de koffiewereld en de te lage prijs die de koffieboeren vaak voor hun product kregen. Bij Fair Trade krijgen de boeren een ‘eerlijker’ minimumprijs voor hun koffie. De keerzijde van deze certificering is dat de organisatie die erachter staat, ook kosten voor de boer met zich meebrengt. Fair Trade is bovendien een coöpcertificering, het is niet een certificering voor kleine onafhankelijke bedrijven. Fair Trade verklaart dat de coöperatie de FT prijs ontvangen, maar dat garandeert niet dat de mannen en vrouwen die de koffie daadwerkelijk produceren, ook de betaalde FT prijs krijgen. Fair Trade is ook niet gebaseerd op de kwaliteit van het product, maar op het product zelf. Koffie is gewoon koffie.

Bij Direct Trade is de prijs die de boeren krijgen minstens 40% hoger dan bijvoorbeeld die van hun Fair Trade collega’s. Dit geeft de boeren de mogelijkheid om te (her)investeren in de juiste kennis en apparatuur. Dat komt de mens, de natuur & de kwaliteit ten goede. De traditionele tussenpersoon en/of organisaties als Fair Trade zijn dan ook niet meer nodig. Direct Trade werkt, omdat er voor beide kanten een betrouwbare en respectvolle relatie wordt opgebouwd. Bij Bocca werken wij uitsluitend met partners die op deze wijze koffie verhandelen.

Voor informatie over locaties waar Bocca koffie geschonken wordt, kunt u een mailtje sturen naar klantenservice@bocca.nl

Operation Cherry Red is een kleinschalig project in een aantal origines (waaronder Ethiopië, Kaapverdië en Indonesië) ter bevordering van de kwaliteit van de koffie. Onze leverancier, Trabocca BV, financiert hier o.a. de koffie voor en investeert in machines en kennisoverdracht. Uitgangspunt is dat de boeren alleen de echt rode, rijpe bessen plukken. Als bij het testen en proeven in Ethiopië én in Amsterdam de koffie een vastgesteld aantal punten voor de kwaliteit krijgt, krijgen de boeren een zogenaamde ‘premium’/ bonus.

Staat jouw vraag er niet bij?

E-mail verzonden met succes
Naam
Email
Bericht