fbpx

Boris’ Review: Melk

06/12/2018 in Reviews

Boris' Review: Melk

Elke maand schrijft onze Head of Quality Boris een review van een van de producten waar we bij Bocca graag mee samenwerken. Deze editie duikt Boris dieper in de wereld van melk en vertelt hij waarom we samenwerken met Weeribben Zuivel. 

 

Got Milk?

Je denkt misschien – waarom schrijft een koffiebrander een artikel over melk? Maar melk en koffie zijn absoluut twee van de meest gecombineerde producten die er zijn. Als koffiebrander gefocust op kwaliteit zijn we altijd op zoek naar de meest geweldige producten om onze koffie mee te combineren, zodat we zo het lekkerste drankje kunnen creëren. Voor ons bleek dit de biologische volle melk van Weerribben Zuivel te zijn.

 

We zijn bewust bezig met smaak..

Toen we in 2015 de Bocca Coffee bar openden (Kerkstraat 96, Amsterdam) hebben we veel verschillende soorten melk geproefd. Vele malen testen verder kwam de biologische melk van Weerribben Zuivel naar boven als meest gebalanceerd wanneer je het met koffie combineert. Weerribben Zuivel produceert hoge kwaliteit zuivelproducten op een eigen boerderij. Wij zijn fan van deze melk omdat hij de zoetheid en romigheid bevat die een melkdrankje hoort te hebben, terwijl het wel de karakteristieken van koffie naar boven laat komen. Maar het is niet alleen de smaak waar we blij van worden.

 

..maar we zijn ons ook bewust van het milieu

Bij Bocca Coffee geloven we dat een product met hoge kwaliteit  alleen mogelijk is wanneer degenen die verantwoordelijk zijn voor het product en de omgeving met zorg behandeld worden. Weerribben Zuivel volgt een gelijksoortige filosofie in hun productieproces. Het biologische zuivelbedrijf is gesitueerd op de hoek van nationaal park Weerribben-Wieden en werkt nauw samen met de Nederlandse stichtingen Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer and De Vogelbescherming om dit gebied te beschermen. Verder is de dop van het melkpak gemaakt van biomassa, wat de gehele verpakking volledig recyclebaar maakt. Al deze factoren maken Weerribben Zuivel een partner waar we graag mee werken om samen een prachtig product neer te zetten, keer op keer.

 

Wil je meer weten over Weerribben Zuivel? Bezoek de website.

Weerribben Zuivel is een partner waar we graag mee werken om samen een prachtig product neer te zetten, keer op keer.