fbpx

Boris’ Review: Sojamelk

17/12/2018 in Reviews

Boris' Review: Sojamelk

Elke maand schrijft onze Head of Quality Boris een review van een van de producten waar we bij Bocca graag mee werken. Deze editie duikt Boris dieper in de wereld van plantaardige melk en vertelt hij waarom we werken met Bonsoy sojamelk. 

 

Soyjoy

Sojamelk wordt normaal gesproken overschaduwd door koemelk in een koffiebar. Vaak wordt het alleen besteld vanwege een bepaald dieet of om milieu redenen. Maar in onze bar op de Kerkstraat willen we niet zomaar een niet-zuivel optie: we willen een zoet en romig drankje creëren waarbij de smaak van de koffie goed behouden blijft. Daarom zijn we uitgekomen bij Bonsoy sojadrink.

 

Op zoek naar kwaliteit

Het exacte productieproces van Bonsoy blijft hun geheim, maar zeker is dat het een soja drank is met een hoger-dan-gemiddeld proteine- en vetpercentage. De smaak is heel romig en zoet en heeft een goede textuur. Deze kenmerken waren doorslaggevend tijdens het testen van verschillende plantaardige alternatieven voor zuivel: Bonsoy smaakte het allerbeste.

 

Uitdagend en veelbelovend 

Sojamelk gebruiken voor koffiedrankjes kan vaak een uitdaging zijn. Soms kan het gaan stollen wanneer je het na het schuimen bij je espresso schenkt. Dit kan komen doordat je de sojamelk te lang schuimt, of door de zuurtegraad van de koffie. Een goede oplossing hiervoor is om nadat je een espresso hebt gezet, deze te mixen met koude sojamelk en het dan als geheel op te schuimen. Dit maakt het weliswaar onmogelijk om mooie latte art te schenken, maar het resultaat is wel een ontzettend lekker, zacht drankje. En dat is wat we uiteindelijk het belangrijkst vinden.

 

Wil je meer weten of Bonsoy sojamelk? Ga naar de website.