fbpx

Food op de Kerkstraat

10/01/2019 in Nieuws

De filosofie achter ons menu

In onze espressobar in Amsterdam kun je ook terecht voor ontbijt en lunch. In onze gloednieuwe keuken bereiden we verschillende gerechten die we altijd proberen te combineren met onze koffie of thee. Over het menu is goed nagedacht en we hanteren dezelfde uitgangspunten als bij onze koffie:  kwaliteit en smaak staan voorop. De gerechten zijn verrassend en tegelijkertijd toegankelijk. In de eerste plaats zijn we een koffiebranderij en ook door middel van ons eten willen we dat duidelijk te maken. Daarnaast werken we zoveel mogelijk met lokale producten (denk aan onze hangop van Weerribben yoghurt en Goudse kaas) en maken we alles vers in onze eigen keuken.

 

Kom je langs om te proeven?
Download de menukaart

De gerechten

Hangop & granola

De hangop maken we zelf, van Weerribben volle yoghurt. We hangen het op in een doek, om het wei-water er uit te halen en de volgende ochtend doen we het in spuitzakken. De hangop wordt geserveerd met granola, gedroogde aardbei en ananas, vers fruit, kokosnoot en een coulis van framboos-honeybush thee. Allemaal zelf gemaakt.

 

Breakfast wrap

Onze breakfast wrap serveren we krokant gebakken en gevuld met een creme van topinamboer (aardpeer), roerei, chorizo, chilisaus en een spinazie-kruiden salade.

 

French toast

De french toast wordt geserveerd met koffieboter, gemarineerde blauwe bessen en geroosterde amandelen. Onze koffieboter maken we van de Soulmate koffiebonen. We laten ‘s nachts room en de gemalen koffie in elkaar trekken. De volgende dag zeven we het in een passeer-doek en draaien het door in de keukenmachine totdat je een mengsel van boter en karnemelk over hebt. Vervolgens spoelen we de boter af en serveren hem bij de french toast.

Download de volledige menukaart

Pompoenpuree met geitenkaascrumble

Wij serveren onze pompoencrème met een geitenkaas crumble, noten en gemalen Ethiopische koffie. Dit gerecht staat symbool voor hoe koffie is ontdekt; een geitenboer uit Ethiopië die erachter kwam dat zijn geiten zich energieker gingen gedragen toen ze van de koffieplant aten. Hij is daarna samen met een monnik een drankje gaan maken van de kersen van de koffieplant.

 

Old Dutch cheese

Dit is ons ‘’simpelste’’ gerecht op het menu, maar enorm lekker. De enige ingrediënten zijn chutney, kaas en gerookt paprika poeder. Geserveerd op een broodje, geroosterd en geflambeerd.

 

Gegrilde paprika hummus & avocado

Huisgemaakte hummus van gegrilde paprika, tahini en witte bonen, geserveerd met cherrytomaatjes, geroosterde pompoenpitten en kiemen.

 

Salade met gegrilde perzik en pompoen

Met spinazie, venkel, sjalot en geroosterde pompoenpitten. Daarover een jasmijn-honing vinaigrette die we zelf maken van onze jasmijn thee, gemixt met biologische honing en een pittige extra vierge olijfolie van Valderrama.

Download het volledige menu hier