fbpx

Wat we leren van wijn: Carbonic Maceration proces

02/08/2019 in Educatie

Bensa, onze eerste ongewassen Carbonic Maceration koffie

Voor de eerste keer in Bocca’s geschiedenis lanceren we een koffie die verwerkt is volgens de ongewassen carbonic maceration methode. Deze methode is afkomstig van de wijnindustrie, waarbij druiven gefermenteerd worden voordat het sap eruit geperst wordt.

 

In koffie betekent dit dat de koffiebes heel blijft en in een afgesloten tank gaat. Aan deze tank wordt koolzuurgas toegevoegd om de zuurstof te verdrijven. Hierdoor vindt er een langzamere afbraak van suikers in het mucilage plaats. De bessen onderin de tank gaan kapot en dit sap ondergaat een gecontroleerde fermentatie onder 10-12°C. Dit zorgt voor een ontzettend clean en consistent smaakprofiel.

 

In Zuid-Amerikaanse koffielanden als Peru en Brazilië wordt deze verwerkingsmethode vaak gebruikt, maar voor de Ethiopische Sidamo regio is het uniek. Daarom serveren wij met trots Bensa, onze allereerste ongewassen carbonic maceration koffie!