fbpx

Het verhaal van Peter de gitarist

09/08/2019 in Origineverhalen

De 26-jarige Peter is een van de bestuursleden van Ndaroini. Hij begon als boer na de middelbare school, toen hij zijn eigen tomatenplanten kweekte tussen de koffieplanten van zijn vader. In 2014 lagen de koffieprijzen in Kenia zo laag dat Peters vader het zich niet kon veroorloven om de schoolkosten voor hem en zijn broer te betalen. Peter begon zijn tomatenplanten te verkopen om met de opbrengst de huur te kunnen betalen en zichzelf van voedsel te kunnen voorzien.

 

Sinds 2012 begon Peter ook met verbouwen van koffie. Hij is een actieve aanhanger van de Keniaanse koffierevolutie en zijn doel is om de jeugd weer enthousiast te maken om koffieboer te worden.

 

Muziek is een van Peters andere passies. Hij speelde altijd gitaar in de lokale kerk, maar gezien de kerkleiders tegen de revolutie zijn mag hij niet meer komen spelen en van de faciliteiten gebruik maken. Een paar weken geleden gaf Menno hem namens Bocca een nieuwe gitaar, zodat hij de kans krijgt om zijn muzikale hobby weer te kunnen beoefenen.

 

Bocca ondersteunt graag jonge boeren die hun mening durven uit te spreken en die de drive hebben om hoge kwaliteitskoffie te produceren. Samen hebben we de missie om de prachtige Keniaanse koffies te beschermen en om haar kwaliteit en unieke smaakprofiel terug te brengen.

Proef onze nieuwe Kenia Specials en doe zelf mee aan de koffierevolutie!

Menno met boeren van de Ndaroini plantage. De tweede van links is Peter.