Brew guide: Clever dripper

15/08/2019 in Brew guides

Consistent en makkelijk: de Clever dripper is perfect voor multitaskers. De ultieme combinatie tussen de French press en een traditionele pour-over methode, makkelijk te leren zetten en bijna onmogelijk te laten mislukken.

Hoe maak je de perfecte kop met een Clever dripper?

Tools

Clever dripper

Standaard 04 filterpapier

Molen

Koffiebonen

Ketel

Weegschaal

Timer

Mok

 

Voorbereiding

Zet de ketel aan en wanneer mogelijk, stel in op 96 graden. Vouw vervolgens het filterpapier tot een hoorntje en plaats het in de Clever dripper. Maak het papier nat met heet water om papiersmaak te voorkomen en om het filter te verzadigen. Giet het water weg en plaats de dripper op een mok bovenop een weegschaal. Zet de weegschaal op 0.

 

Malen 

Maal tussen 12 en 30 gram koffie, afhankelijk van hoeveel je wilt. Lees meer op het ratio blog om te bepalen hoeveel koffie je moet gebruiken. Maal de koffie zo fijn als kristalsuiker. Doe de gemalen koffie in de Clever en zet de weegschaal op 0.

 

Water

Als je geen waterkoker met temperatuurinstelling hebt, breng het water dan aan de kook en wacht 30 seconden. Gefilterd water of mineraalwater geeft veelal het beste resultaat. Als je het niet zeker weet, zet een kop met gefilterd water en een met kraanwater en vergelijk zelf!

 

Pouring

Begin met opschenken aan de zijkant, zodat er een soort draaikolk ontstaat. Als er een ‘klontje’ koffie ontstaat, probeer deze te breken met de straal. Voeg al het water in een keer toe. Roer vervolgens langs de rand. Sluit de deksel en wacht 4 minuten. Zet de Clever vervolgens op een mok, wacht tot al het water is doorgelopen en… Geniet van je koffie!