fbpx

Ons Verhaal

EEN TOEVALLIGE VONDST

Toen oprichter Menno Simons ongeveer twintig jaar geleden op reis was in Ethiopië (waar hij toen nog handelde in biologisch sesamzaad), stuitte hij tijdens een wandeling  op koffieplanten vol rijpe rode bessen. De kiem was gelegd… Ter plekke nam hij zich voor deze schat naar Nederland te brengen, de boeren met wie hij bevriend raakte aan biologische keurmerken te helpen, en ze op eerlijke wijze de vruchten van hun harde werk te laten plukken.

Eenmaal terug in Amsterdam sloot hij zich op in zijn garage met een kleine PROBAT brander en experimenteerde er op los met zijn vracht Ethiopische koffiebonen. Al snel stonden vrienden en buren in de rij om kleine hoeveelheden koffie te kopen, en zo begon een levenslange zoektocht naar perfectie.

Amsterdamse Ondernemer van het jaar 2018

In november 2018 won Menno de Amsterdamse Ondernemersprijs; een prijs uitgereikt door de gemeente aan de Amsterdamse ondernemer die uitblinkt in creativiteit en innovatie, en medewerkers elke dag weer weet te inspireren. Hij werd gekozen uit een top drie van finalisten, deels door een jury van experts en deels door het publiek. Hij won de onderscheiding dankzij de impact die zijn bedrijf maakt zowel in de landen van origine als in de stad Amsterdam met aandacht voor mens en milieu, om zijn innovatieve geest, en voor zijn bewezen successen.

 

BEAN TO CUP

Wij zijn de eerste specialty koffiebranders in Nederland die het gehele proces van boon tot kopje in eigen handen hebben. Onze branders weten precies hoe het beste in elke boon naar boven te brengen omdat ze jarenlang hun expertise verfijnen.

We zijn er trots op dat geweldige cafés, restaurants en werkplekken onze koffies schenken. En natuurlijk een loyale groep fervente koffiekenners. 

 

BRANDEN

Koffie branden is een ambacht en een kunst. Onze branders weten precies hoe het beste in elke boon naar boven te brengen – de ideale verhouding van zoet tot acidisch – omdat ze dit al jaren doen.  Ze branden met als doel alle smaak-elementen die elke boon bevat, die elke koffiesoort eigen is, te laten schitteren.  Iedere boon heeft zijn eigen specifieke brandprofiel, geschikt voor zowel espresso als filterkoffie. We hebben onze eigen branderij in Dronten, waar je altijd welkom bent als je het even laat weten van tevoren.

Onze pijlers (naast Kwaliteit...)

Transparantie
We nemen je graag mee op de reis die onze koffie maakt van plantage tot kop. Door openheid in het proces en je kennis te laten maken met de boeren, willen we laten zien hoe goed het werkt wanneer men eerlijke samenwerkingen opbouwt.

 

Innovatie
Innovatie staat voor ons voorop. We raken nooit uitgeleerd en delen onze kennis graag. We staan voor persoonlijk ontwikkeling zowel binnen ons bedrijf, de koffiegemeenschap, als binnen onze klantenkring en we stimuleren deze verbintenissen actief.

 

Hoe worden onze principes werkelijkheid?

Koffie zou de kwaliteit van leven moeten verbeteren voor íedereen die ermee te maken heeft. Vorig jaar betaalde Bocca voor koffies gemiddeld 56% bovenop de Fair Trade minimumprijs. Door meer te betalen willen we boeren het vertrouwen geven dat we onze samenwerking als gelijkwaardig zien, en dat het direct iets oplevert als ze hogere kwaliteit leveren. Superieure kwaliteit stimuleert ons weer het beste uit de boon te halen en perfecte service te bieden. Dit ‘tandje erbij’ van beide kanten vertaalde zich in 2018 naar een bijkomende USD 534,000  voor de boeren en hun omgeving.

 

Sluit je aan bij onze Bocca Community  en laten we samen het verschil maken!

“Travel isn’t always pretty. It isn’t always comfortable. Sometimes it hurts, it even breaks your heart. But that’s okay. The journey changes you; it should change you. It leaves marks on your memory, on your consciousness, on your heart, and on your body. You take something with you. Hopefully, you leave something good behind.” - Anthony Bourdain