fbpx
Verbeter een leven. Doneer een kookstel.

ONS KOOKSTEL PROJECT

‘s Werelds dodelijkste vervuiling komt uit de keukens van mensen die leven in de derde wereld. De rook afkomstig van geïmproviseerde kookpotten doodt zo’n 2 miljoen mensen per jaar, waarvan 44 procent kind is. Zo blijkt uit een rapport van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO).

 

Ons streven is om het gezin van onze Keniaanse koffieboer een schone, rookloze kookervaring te bieden. De eerste test met een kookstel van African Clean Energy (de ACE 1) was een succes. Deze kookt op hout en heeft 70% minder brandstofverbruik, dus er komt vrijwel geen rook vrij.

Hoe kun jij bijdragen?

Ons doel is om samen met Trabocca en African Clean Energy een container met kookstellen te vullen. Een kookstel kost $ 150 (ex BTW) in totaal.

Daarvan betaal jij $ 99 (de productiekosten) en de boer $ 51 (de verzendkosten). De boer mee laten betalen doen we, omdat we uit ervaring weten dat het beter werkt om de boer verantwoordelijkheid te geven en daadwerkelijk eigenaar te maken. Wij zorgen op deze manier ook dat het kookstel terecht komt bij families die het echt graag willen, waardoor het een goede investering is.

 

Doe je mee? Make life better. Vul het formulier onderaan deze pagina in en doneer een kookstel.

 

Binnen 3 tot 6 maanden verschepen we de container met kookstellen naar Kenia. Zodra ze geplaatst zijn, hoor je meer van ons en de gezinnen die jij geholpen hebt.

Doneer nu

Susan over het kookstel

Susan is een van de ‘soldiers’ – de enige vrouwen in het management – van het Ndaroini Kenya Coffee Revolution Project.   –  ‘Ik kook, laad mijn telefoon op en gebruik het licht. Overdag plaats ik het zonnepaneel op het dak om het kookstel op te laden voor gebruik in de avond. Koken met het kookstel werkt heel goed: het gaat heel snel en helemaal zonder rook. Daarnaast heb ik minder kosten aan energie / licht, dus ik bespaar heel veel. En dit alles dankzij het kookstel!’ 

Doneer nu

Of vul onderstaand formulier in voor meer informatie